OTA TOP3 - de azért elmennek a picsába concierge - 2012.08.28. 11:24

Lassan másfél éve, hogy falrahánytunk némi borsót az online szállásközvetítők Google által kedvelt (=sok lét hozó), a józan életű szállodások által gyűlölt (=fizetni saját vendég után is) gyakorlatával kapcsolatban: Adwords hirdetések szállodanevekre.

Egész tűrhetően összefoglaltuk a javát, az egyik szakmai lapnak is elküldtük, ott lelkes fogadtatásra talált, később nagy csend lett, vélhetően egy írástudó kolléganőt fogtunk ki, aki később belebotlott néhány főszerkesztő-fosszíliába.
A Magyar Szállodaszövetség részéről semmilyen visszajelzés nem érkezett, vagyunk bátrak feltételezni, hogy a tárgyat illető analfabétizmus miatt.

A harc dúl tovább, a szállodák egyre többet fizetnek a saját vendégeikért az OTA (Online Travel Agent) szektor vagy a Google felé (ha felveszi a kesztyűt és keményen kiadwordszözi az OTA-kat a jobb pozíciókból, l. első kép, Carbona).
Saját vendég: saját üzemelési vagy marketing tevékenység miatt a szállodát kereső vendég (print kampány, törzsvendégprogram).

Íme néhány illusztráció a találati listákról.

Bárki könnyedén kitalálhatja, hogy a belföldi piacon az OTA TOP3 (térségenként, szálláshelyenként változó sorrendben): booking.com, szallas.hu, szallasvadasz.hu.
Mióta? Nagyjából két éve, a sajátneves PPC akkor öltött nagyüzemi szintet - és teljesen átírta az OTA top producer listákat.
Nyilván a TUFI blog szerzői is szeretnének minél egyszerűbben sok pénzt keresni, mint bárki más (fogjuk is a hasunkat, amikor a kommentelők a nagy kapitalista vállalatokat épp emiatt szidják), így pusztán rögzítjük a helyzetet. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy azok az online szállásközvetítők, akik nem alkalmaznak sajátneves PPC-t, és próbálnak jófejek maradni, teljesítményben is lemaradtak. A nagyobbára analfabéta szállodás döntéshozói réteg pedig csak ennyit lát. Mérsékli a jófejek jutalékát, és örömmel ad prémiumjutalékot a saját vendégei után.
Az OTA TOP3 elmehet a picsába!

carbona_hotel.jpg

 

forras_hotel_szeged.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tufi.blog.hu/api/trackback/id/tr974736859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Utolsó kommentek





süti beállítások módosítása