Magyar Turizmus Minőség Díj concierge - 2009.02.04. 11:11

 A Nemzeti Turisztikai  Bizottság ez évben is meghirdeti a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére.
A díj garanciát ad arra, hogy az adott szolgáltató valóban megfelel a kategóriáján belül elvárható követelményeknek. Elnyerése elősegíti a szolgáltató piaci pozíciójának megtartását, kiszélesítését és komoly szakmai presztízst jelent.
A programot 2007-ben a HOTREC (EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete) akkreditálta és 2Q-ra minősítette. Ez jelentős nemzetközi elismerést tükröz, mert a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot ad.
Az elmúlt évben közel 150 kérdéssel bővülő Szakmai Önértékelési Lista- a felmerült igényeknek megfelelően- az eddigieknél részletesebben vizsgálja a gyógy, wellness és konferencia szállodákat.
A Magyar Turizmus ZRt. honlapján, kiadványaiban és napi televiziós ajánló műsorában kiemelt megjelenést biztosít a Díjat elnyert szolgáltatóknak.

Ez az utóbbi mondat nyújt sovány vigaszt csupán.
Amikor a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke kihirdeti a szakmának a Magyar Turizmus Minőségi Díj díjazottjait, a szakma lelkesen üdvözöl, a díjazottak büszkék, a szakmai média hozza a hírt. 
A Magyar Turizmus Minőség Díj egyébként egy komoly, és tényleg komoly kritériumrendszeren alapuló elismerés.
Kár, hogy a benne foglalt üzenet belterjes - milyen jó volna, ha a vendég, miközben mondjuk wellness szállodákat keres, nem csupán az áron, az azért kapható szolgáltatásokon töprengene, majd azok alapján döntene, hanem vidáman helyezne előrébb a felhívandó kis listájában egy olyan hotelt, ami büszkén hirdeti díját. 
Vendégeinknek fogalma sincs arról, hogy van ilyen díj, hogy mit jelenthet, pláne nincs.
 
Mi volna, ha a díjazottak összedobnának egy nem is túl nagy összeget, és kihoznának egy gusztusos katalógust, arról már nem is merek álmodni, hogy egy közös webszájtot... lehet, hogy annyira már nem is szeretik egymást? Vagy azt hiszik, hogy ez valaki más dolga?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tufi.blog.hu/api/trackback/id/tr76922020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Utolsó kommentek





süti beállítások módosítása