Kupon váglak! concierge - 2011.05.25. 14:18

Minden az úgynevezett közösségi vásárlós oldalaktól hangos. Igény bizonyára van rá, hiszen a piac termelte ki. De meddig vajon? Nekem a vírusok jutnak eszembe - a leghatékonyabban rombolók, mint Ebola és társai oly gyorsan fogyasztják el gazdaszervezeteiket, hogy terjedésük éppen ettől válik korlátossá. További okfejtés helyett álljon itt egy emailváltás kulturált kivonata.

1. Ők:

Kedves ....!
Együttműködés ügyében keresen Önt, kérem szenteljen figyelmet ajánlatomnak: Pár héten belül indulunk az …… oldallal, melynek lényege, hogy az oda ellátogatók jelentős engedménnyel, általában 50% kedvezménnyel vásárolhatnak. Az együttműködésnek az a legfőbb célja - a jelentős reklámértékén felül-, hogy új vendégeket szerezzenek akik remélhetőleg visszatérnek Önökhöz a jövőben. (Független statisztikák szerint a vásárlók 20%-a visszatérő lesz, 53-55% pedig fontolgatja.) Ezen szisztémára épült oldalak hihetetlen népszerűségnek örvendenek, nem lesz ez másként esetünkben sem. Az indulásig víruskampányt folytatunk, és Facebook és Google és tévék - marketingbullshit stb.
Fontos, hogy nincs előre semmilyen fizetendő költség, az elszámolás utólag történik, a beváltott kuponok alapján. A jutalékunk mértéke: a kedvezményes összeg 30%-a.

elköszönés stb.

2. Erre én:

Kedves .....,
csak hogy jól értem-e. Egy tízezer forintos szobát adjunk ötezerért, és abból adunk 30% jutalékot? Tehát nekünk a tízezerből 3500 marad?
Köszönöm stb.

3. Erre ők:

Igen így van, de meggyőződésem, hogy lehet úgy csomagokat összeállítani, hogy az legalább ne forduljon mínuszosba, mert ugye ez az együttmükődés Önöknek marketingköltség, sajnos nem arról szól, hogy kimondottan ezen az akció keretein belül nyereséghez jutnak. Kimondottan a visszatérő vendégekre számítunk, mert így alkalma nyílik a vásárlónak megismerni a szállodát stb. stb. marketingbullshit.

4. Erre én:

értem. Nekünk van egy komoly és nagy méretű vendégkörünk. Nekik mit mondhatunk, ha oda tudjuk adni 5000-ért, ők miért fizessenek 10000-et? Még valami: többszáz milliós forgalmat hozó partnereinknek 10-15% jutalékot fizetünk. Ők mit szólnak majd? Nyilván ismerni fogják az Önök üzleti modelljét. Mindegy is, számos hasonló projekt keresett meg bennünket már, eleddig sikertelenül, attól tartok, ez egyelőre így is marad. Megértését köszönöm.

Válasz már nem jött. Biztosan sokaknak lesz jó a kuponmánia termelői, szolgáltatói oldalról is. De csak óvatosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://tufi.blog.hu/api/trackback/id/tr962931482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Utolsó kommentek





süti beállítások módosítása