Kisokos: Szálláshely saját honlapja Bánóczy Zoltán - 2009.02.12. 13:50

BN: - Kezdjük itt. Hogyan látjuk a hazai szálláshonlap-helyzetet? Miért olyan sötéten?

CC: - Sötéten látjuk? Igen. Három csoportba sorolnám. A tök egyszerű, a "Magdi néni fia úgyis informatikus" által összedobott szájttal kezdődik, van a tulajdonos kedvence, a csilivili flash meg van a tisztességes kategória. Azt gondolom, hogy az elsőnél még mindig jobb használni valamelyik katalógusoldal ránkmutató aloldalát.

BN: - A katalógus vs. saját oldal dilemmája régi dolog. A jó katalógusokból hiba kimaradni, erről majd bővebben akkor. A saját oldalnak 3 dolgot kell tudnia csípőből, címoldalon: mit, hol, mennyiért: fotó, térkép, árak-csomagok.

CC: - Bizony. Mindezt egyértelmű, azaz egy internetikailag újszülött, mondjuk egy nyugdíjas számára is érthető módon kell navigálhatóvá tenni. És nem árt a redundancia. Ha nyugdíjasunk véletlenül egy tavalyi hírünkre érkezik meg, a mit, hol, mennyiért onnan is megtalálható legyen, továbbra is könnyen. Ezek a "júzer" oldali fontosságok, akkor menjünk ezen végig először - hiszen a vendég az első!

BN: - Bezony, érdemes belátni, hogy az alapinformációkat kell jól  érthetően tálalni, a művészet nem ide való. Képzeljük el egyszeri látogatónkat, akinek 10 szálláshely 10 féle weboldalát kell feldolgoznia. Az olaszországi Velence hoteljeinek oldalait érdemes megnézni: rosszmájúan tökegyforma mind, a vendég szempontjából pedig jól áttekinthető.

CC: - A funkció és a szépség dilemmája. A Burj al Arab esetében  indokoltnak tartom a csilivilit, de a www.spirithotel.hu talán elhamarkodta ezt egy kissé. De egyetértek, nem szabad, hogy honlapunk szubjektív értékrend és a jújdeszép áldozata legyen. Én hangot sem tennék alá, mi van, ha a kicsit netezgető pénzügyes gépén felharsan az indulónk - nem győzi kinyomni az oldalunkat. Bano, amúgy te vagy a szakember, van csodarecept?

BN: - Az ötcsillagosok szerintem megérdemlik a flancot, khm, elegáns megjelenést. Ott már nagyonnagy részben komoly fílinget ad el az ember (ezt is lehet persze gyengén megvalósítani). A szálláshelyek derékhadánál azonban ez csak gátolja az eligazodást. Ez egyébként a katalógusok sikerének titka is. A saját honlapnak azonban leginkább hangulatot kell teremtenie, de azt nem öncélúan (pl. hangaláfestés).

CC: - Eszembe jutott egy jó. Vegye számba a hotelier, hogy a napi e-mail és  telefondömpingben mik érdeklik az embereket. Ha ezek a nyitóoldalán is  megvannak, nagy baj nem lehet. Ha épp a Valentin a menő, nem árt, ha van pár szó arról is. Azaz aktualitásokban is kell gondolkodni.

BN: - Itt fogtuk meg talán a dolog lényegét. A saját weblap lényege a gyakori frissítés-frissíthetőség és a teljesen kötetlen megjelenési lehetőség, szemben a katalógusokkal vagy a PPC-vel, amik célja a figyelemfelkeltés, és amik látogatottságot szállítják.

A bejegyzés trackback címe:

https://tufi.blog.hu/api/trackback/id/tr56938944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


Utolsó kommentek





süti beállítások módosítása